Resurssmart industri - Smarta företag gör det tillsammans

  • tisdag / 18 oktober / 2022
  • 13:25-14:30

Moderator Sandra Sundbäck, vd på Paper Province, bjuder upp tre företag på scenen för att ge olika perspektiv på hur samverkan kan optimera resurser. Paper Province består av drygt 130 företag som på olika sätt bidrar till att förädla värdet av förnybara råvaror från skogen. Med hjärtat i de skogs- och industritäta områdena i och runt Värmland har Paper Province samlat, attraherat och utvecklat kunskap om skogsindustrin i snart 25 år. I klustret finns världsledande industrier, små- och mellanstora företag och startupbolag. Tillsammans med forskare, regioner och kommuner tar de samhället in i framtiden med hjälp av skogen. Välkommen att ta del av tre berättelser om digitalisering, öppenhet, innovation och samverkan som lyfter industrin till nya höjder.

Framgångssagan om Biosorbe blev verklighet genom industrinära samarbeten. Nyligen invigde startupbolaget sin första fabrik intill massabruket Rottneros och satte därmed en helt ny industri på den svenska kartan. Vd Lars-Erik Sjögren berättar om klivet från KTH-forskning till cellulosabaserade produkter för en världsmarknad. En berättelse om vikten av att rota sig på rätt ställe, öppna industridörrar, lönsamma symbioser och en värmländsk abborre.
 
Vill du veta varför etablerade industrier och aktörer tjänar på att stötta unga bolag och nya tekniker? Under flera år har AFRY hjälpt sina kunder att ta idéer från labbmiljö till fullskalig produktion, eftersom man insett att nytänk driver industrin framåt. Jonas Kihlman som är Head of Development Area New Technologies & Start-up Companies på AFRY delar med sig av lärdomar och reflektioner kring uppskalning och industrialisering och hör varför startupbolag har en given plats i AFRYs strategi. 

Att välja rätt ventil kan spara energi, tid och pengar. Men det behöver inte vara någon vetenskap att göra smarta val. Somas erbjuder sina kunder och samarbetspartners digitala tjänster som gör det tryggare och enklare att välja rätt ventiler, optimerade för just er produktion. Erik Djuvfeldt som är säljare på Somas delar med sig av några exempel på hur smarta lösningar, bra dialog och effektiva verktyg gör att vi blir mer resurseffektiva, tillsammans.

Moderator
Sandra Sundbäck VD, Paper Province
Föreläsare
Erik Djuvfeldt säljare, Somas
Jonas Kihlman Head of Development Area New Technologies & Start-up Companies på AFRY
Lars-Erik Sjögren vd, Biosorbe
Lokal
Scenen på ProcessTeknik
Språk
Svenska