Utbildning: Ångsystem

Utbildningen kommer att hållas vid två tillfällen den 9 och 10 oktober.

När:
Tisdag 9 oktober kl 9.00-11.45
Onsdag 10 oktober kl 9.00-11.45

Kostnad:
675 kronor ink moms/deltagare inkl. I priset ingår kaffe/te och fika från vår stora fikabuffé på plan 2, serveras kl. 10.15-10.30

Lokal:
R22+23, Svenska Mässan plan 2

Senast anmälningsdatum:
28 september 2018

Vid årets ProcessTeknik mässa erbjuder Armaturföreningen en utbildning om ångsystem. Kursen beskriver såväl ångans egenskaper som principen för de viktigaste ingående komponenterna samt hur ett fungerande ångsystem bör konstrueras. Vi exemplifierar med praktiska exempel från fältet.

Detta är ett tema med stor efterfrågan hos de flesta kunder inom Ventilbranschen och därför väljer Armaturföreningen att sprida ökad kunskap där kunderna är samlade.

Armaturföreningen är branschföreningen för Industriventiler och här ingår alla betydande ventilleverantörer som agerar på den svenska marknaden. Vi arrangerar vanligtvis en återkommande tvådagarsutbildning som ger övergripande kunskaper om ventiler. På detta sätt tar föreningen ett övergripande ansvar och bidrar till ökad kompetensutveckling inom sitt fackområde.

Under mässan blir det en kärnfull och intensiv utbildning specifikt om intressanta ventilfrågor, se agenda. Kursinnehållet ger värdefulla kunskaper som man direkt kan tillämpa för att få en tillförlitlig och kostnadseffektiv produktion.

Föredragshållarna kommer från två av föreningens medlemsföretag och de har båda stor erfarenhet inom sitt område.

Kursen vänder sig till såväl nybörjare som experter inom ventilbranschen och flertalet kommer från processindustrin. Deltagarna kommer att ta med sig både kunskap och inspiration hem till sitt företag.

Punkter från kursprogrammet:

  • Ångans egenskaper
  • Vikten av rätt ångkvalité
  • Hur bygger vi ett välfungerande ångsystem
  • Kondensatets egenskaper
  • Vilka typer av ångfällor/kondensatavledare finns det
  • Underhåll och felsökning av ångfällor/kondensatavledare
  • Installationsexempel
Anmäl dig här »

Anmälan är bindande och avgiften återbetalas inte.

Skriv ut sidan