Automation Summit 12 oktober i Västerås

Den fjärde upplagan av konferensen Automation Summit var välbesökt och har just avslutats. Den gick av stapeln den 12 oktober i Västerås. Både konferensen och utställningen besöktes av över 300 delegater. Svenska Mässan/Scanautomatic och ProcessTeknik fanns självklart på plats för möten, inspiration och mingel. Svenska Mässan/Scanautomatic och ProcessTeknik är medarrangör till konferensen.

Programmet var uppbyggt i tre temablock med en huvudtalare och ett antal företagscase. Med hjälp av experter på olika områden och mentimeter, en webbtjänst som möjliggör interaktion med publiken, samtalades om den digitala förändringsprocess som sker i samhället.

De tre temablocken:

  • Digitala affärsmodeller, ledarskap, kompetens- och företagsutveckling
  • Ny teknik – vad finns, vad kommer och vad kan jag använda?
  • Digital säkerhet och tillförlitlighet – det här bör vi veta

Näringsminister Mikael Damberg fanns också plats för att tala om regeringens automationssatsning, en satsning som ska få fart på robotbaserad automation för små- och medelstora industriföretag. Svensk Industri har en gyllene framtid – men det krävs satsningar för att hänga med, menade Damberg som uppmanade: Vill du förändra världen, då ska du jobba i svensk industri!

Prisutdelningen för Automation Student genomfördes på konferensen. I år gick priset till Chalmersstudenterna Niclas Busck och Fredrik Svensson för deras examensarbete om monteringsinstruktioner,  läs mer här.

Automation Summit 2018 arrangeras på Scanautomatic och ProcessTeknik, mässans första dag, den 9 oktober 2018. Konferensen vänder sig främst till management på olika nivåer inom industrin, läs mer här.