Händer på mässan

ProcessTeknik erbjuder en arena där processindustrins breda branschomfång kan utvecklas och hitta framgång i gemensamma lösningar. Mässan är fylld av aktuella talare, partners, programpunkter och evenemang.

ProcessTeknik erbjuder en arena där processindustrins breda branschomfång kan utvecklas och hitta framgång i gemensamma lösningar. Mässan är fylld av aktuella talare, partners, programpunkter och evenemang.

Scenprogrammet

På Industriscenen utforskar vi specifika fall inom processindustrin och lyfter fram de senaste trenderna inom energi, hållbarhet och digital innovation. Vi ger en unik inblick i hur branschen tacklar gemensamma utmaningar och omsätter dem till affärsmöjligheter genom den senaste tekniken, produktionsutrustningen och framåtblickande lösningar.

TankeSMEDJAN Hållbar Produktion

I TankeSMEDJAN Hållbar Produktion kommer du att kunna prova på och uppleva vad industrin måste göra för att nå en mer hållbar produktion. Du kan exempelvis testa datadrivet beslutsfattande med hjälp av AI, prova att samla information, remote, genom att flyga en drönare och automatisera och programmera en cobot. TankeSMEDJAN Hållbar Produktion arrangeras av Sustainability Circle.

KompetensLabbet

KompetensLabbet är en samarbetsplattform för innovativa automationslösningar och workshops. Här presenteras även projektet Production for Future som drivs av Göteborgs Tekniska College med teknologiska innovationer som kollaborativa robotar och flexibel produktion. Läs mer om KompetensLabbet här.

Ny Teknik AI Arena

AI Arena är ett nytt område på årets mässa, fokuserat på industriell digitalisering. Här kan företag diskutera och presentera innovativa lösningar och tekniker för datahantering och analys, vilket ger besökarna en djupare förståelse för data i framtidens industri.

Läs mer om Ny Teknik Ai Arena

Svenska Teknikpriset

I samband med Scanautomatic och ProcessTeknik delas priset Svenska Teknikpriset ut. Priset ämnar uppmärksamma, premiera och belöna företag som gjort ett stort jobb med att förbättra produktionsmöjligheterna inom industrin genom innovation.
Läs mer här » 

Studentdagen

Vi välkomnar studenter från universitet, högskolor och yrkeshögskolor en möjlighet att uppleva det senaste inom processindustrin. Det är ett ypperligt tillfälle att uppleva teknikens framkant och möta ledande experter. För utställare erbjuder detta en fantastisk plattform att visa upp de senaste innovationerna och knyta kontakter med framtidens talanger.

Läs mer om studentdagen »

Podcast: ”Beyond Tomorrow” live-sänder

I samarbete med Plantvision kommer podden Beyond Tomorrow att bjuda på exklusivt innehåll under mässans alla tre dagar. Det blir intressanta samtal om hur vi tillämpar teknik, automation och digitala verktyg för att förbättra och utveckla produktion och tillverkning. Allt med fokus på att ge dig som lyssnare en tydlig bild av vad som görs och kan göras inom industrin idag. Lyssna på inspelningarna live i monter A03:31.

Paper Province Summit

En av årets stora nyheter på ProcessTeknik är konferensen Paper Province Summit, som arrangeras tillsammans med Paper Province. Varmt välkommen till en halvdagskonferens den 8 oktober, med fokus på konkreta strategier för att bygga säkrare och mer hållbara leveranskedjor. Läs mer om konferensen här.

Prenumerera på våra nyhetsbrev för senaste nytt

Registrera din e-post här »