Young Women Inspiration

young-women-inspirationYoung Women Inspiration är en aktivitet och lunch som syftar till att inspirera unga tjejer att välja en framtid inom teknikbranschen.

Genom att inspirera och skapa möten mellan unga tjejer och kvinnliga yrkesverksamma som visar på roliga och spännande yrken, hoppas man på att få en större balans mellan kvinnor och män inom tekniska yrken och inom industrin. Målgruppen är tjejer i årskurs 9. Lunchen anordnas, för femte gången, den 11 oktober på Scanautomatic och ProcessTeknik mässan.

Lunchen inleds med presentationer av fyra tjejer som idag arbetar med tekniska yrken. Med på lunchen finns också fler representanter från arbetslivet och studenter från Chalmers. Mellan presentationerna finns möjlighet till dialog och frågor. Efter lunchen genomförs en rundvandring på mässan där deltagarna får möta olika företag som berättar om vilka karriärmöjligheter det finns hos just dem.

Lunchen sponsras av branschorganisationen Svensk Automation och arrangeras av Svenska Mässsan tillsammans med Göteborgs Tekniska College, Volvo Cars, SKF Tekniska gymnasium och Chalmers tekniska högskola. Volvo Cars har varit medarrangör till inspirationsluncher vartannat år sedan 2014. 2018 är tredje gången företaget deltar.

– Vi tycker att det är ett fantastiskt roligt event att få vara med på för att inspirera och peppa unga tjejer till att vilja välja en framtid inom teknik! Jag upplever att intresset är stort och att de flesta tjejer som deltar är väldigt engagerade och nyfikna, säger Susanne Nilsson, Talent Management på Volvo Cars.
Susanne Nilsson berättar att mångfald är mycket viktigt för Volvo Cars då man vill anställa människor med olika bakgrund, perspektiv och kunskap.

– Eftersom vi skapar våra bilar för många olika typer av personligheter och livsstilar, behöver vi också anställa personer som kan spegla alla dessa grupper internt hos oss. En viktig del av vårt mångfaldsarbete är att öka antalet tjejer inom teknikbranschen och inom bilindustrin, och därför deltar vi gärna i event såsom Young Women Inspiration, eftersom vi tror att vi genom detta kan göra skillnad och ”så ett frö” hos unga tjejer som i framtiden kanske kan komma att bli framtida medarbetare hos oss.