Trender inom livsmedel och förpackning

lotta-tornerSom en av Scanautomatic/Processtekniks keynote speakers kommer Lotta Törner från Livsmedelsakademin att berätta om de tunga trenderna inom livsmedel och förpackning och om hur livsmedelsnäringen behöver förändra sig från en fragmenterad industri till ett integrerat livsmedelssystem.

Lotta Törner har arbetat med livsmedel på olika sätt och i olika positioner i snart 25 år. Innan hon kom till Livsmedelsakademin var hon på Skånemejerier som informationsdirektör.
– Det var på Skånemejerier jag lärde mig att arbeta med innovation. Vi hade ett fantastiskt samarbete med forskare från olika delar av världen, några av dem fanns på Lunds universitet och det var ur det samarbetet produkten ProViva föddes. Världens första probiotiska fruktdrink med levande och aktiva bakterier. En innovation som 25 år senare fortfarande är en framgångssaga, säger Lotta Törner.
Sverige har många mervärden som god djurhållning, ingen förebyggande antibiotikaanvändning, rent vatten, ren jord och en väldigt bra forskning kring bland annat mat och hälsa, men har enligt Lotta Törner otroligt svårt att omsätta detta i konsumentmervärden.
Lotta Törner vill att de som kommer och lyssnar på hennes föredrag får hopp om framtiden och kanske idéer om vad som krävs för att klara sig i internationell konkurrens utan att enbart behöva slåss med priset.
– Jag ser också fram emot att på mässan få träffa massor av trevliga och inspirerande människor som ger mig nya idéer.