Paper Province lanserar ny konferens i samarbete med ProcessTeknik 2024

Den 8-10 oktober är det dags för ProcessTeknik på Svenska Mässan. En av årets stora nyheter är att Paper Province, ett världsledande företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi, arrangerar en konferens i samband med mässan – Paper Province Summit.

Paper Province Summit äger rum den 8 oktober. Konferensprogrammet riktar sig till alla som vill inspireras av ledande industriaktörer som delar med sig av sina bästa exempel på vad de gör för förändringar idag, för att vara konkurrenskraftiga i framtiden.

Konferensen belyser hur industrin kan skapa större värde med färre resurser. Där ingår bland annat att utforska teman som lokal reservdelstillverkning on demand, förnybara råvaror, cirkulära värdekedjor och hållbarhet som konkurrenskraft.

Fortsättning på tidigare samarbete
Även 2022 var Paper Province en del av ProcessTeknik och höll då ett föredrag om hur industrin kan jobba tillsammans för att bygga ett fossilfritt samhälle. Tre av Paper Province medlemsföretag gav då konkreta exempel på varför samverkan är smart och lönsamt för både tillväxt och klimat.

– Nu kommer vi tillbaka med fler lärorika exempel från föregångare i vår bransch. Processindustrin har många grenar men också många gemensamma utmaningar och behov. Resurseffektiviteten är ett exempel. Det kommer vi ta fasta på och hoppas kunna inspirera och förena besökarna kring gemensamma lösningar som rustar oss inför framtiden, säger Annica Åman, kommunikationsansvarig på Paper Province.

Stefan Engelbrektsson, affärsansvarig ProcessTeknik, betonar betydelsen av samarbetet:

– Tillsammans med Paper Province erbjuder ProcessTeknik en unik mötesplats för innovation och hållbarhet inom skogsindustrin. Missa inte tillfället att nätverka med branschledare och dela insikter som kommer att driva sektorn framåt.

Konferensen erbjuder också en möjlighet för deltagarna att delta i diskussioner och nätverkande.


Information om konferensbiljetter kommer senare i vår – prenumerera på våra nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt först.