Spaningar inför årets ProcessTeknik 2024

På årets mässa ser vi starka synergier mellan olika branscher, såsom process- och automationsindustrin, där AI spelar en avgörande roll. Vår stora satsning på AI Arena är ett utmärkt exempel på hur industriell digitalisering kan driva innovation och effektivitet. Här kommer workshops och presentationer ge deltagarna värdefulla insikter i hur AI kan integreras i deras verksamheter.

Inom området vattenlösningar står vi inför flera kritiska utmaningar, särskilt med ett åldrande vattenledningssystem som riskerar att leda till läckage, ineffektivitet och höga underhållskostnader. Deltagande företag så som Endress+Hauser och Valmet med flera erbjuder innovativa lösningar för att modernisera och förbättra dessa system. De utvecklar teknik för att säkerställa hållbar och effektiv vattenhantering, vilket är avgörande för att bygga ett mer hållbart samhälle.

Utöver problem med åldrande infrastruktur, står vi även inför utmaningar som vattenbrist och kvalitetskontroll i en tid av klimatförändringar. Lösningar som realtidsövervakning och prediktivt underhåll blir allt viktigare för att förhindra problem innan de uppstår. Jag är stolt över våra utställande företag som är en del av lösningarna och bidrar till att driva utvecklingen framåt.

Bland de många aktiviteterna på mässan finns Kompetenslabbet, som erbjuder en unik plattform för att utforska automatiseringens möjligheter. Vi har också ett välfyllt program på alla scener, med Industriscenen som central punkt. Det är en fantastisk möjlighet att få ta del av de senaste innovationerna och nätverka med branschkollegor.

Framtiden för processindustrin innebär stora utmaningar, särskilt med det svenska vattenledningssystemet. AI-lösningar som digitala tvillingar kan spela en viktig roll i att möta dessa utmaningar, och ProcessTeknik är den perfekta plattformen för att diskutera och presentera dessa framtidslösningar.

Vi står inför utmaningar som kräver innovativa lösningar, och dessa kommer att belysas genom inspirerande föreläsningar och diskussioner under mässan. Mitt budskap till alla besökare är att ta med sig sina juniora kollegor. Mässan erbjuder en fantastisk möjlighet för dem att få en inblick i branschen och bygga sitt nätverk, något som är avgörande för vår framtida utveckling.

Registrera dig kostnadsfritt till ProcessTeknik här.

Varmt välkommen!

Stefan Engelbrektsson, Affärsansvarig för ProcessTeknik.